Julekalender luke 8 – Guidet tur til Galdeberg

Julekalender luke 8 – Guidet tur til Galdeberg

En av de guidede turene du kan bli med på under Heftye’s Basecamp og Heftye Invitational er turen til Galdeberg. Galdeberg er en veldig fin skitur vinterstid. Det er en super tur både for de som ønsker å gå på fjellski og for de som bruker toppturutstyr. Etter en litt lang innmars over Bygdin, kan Galdeberg by på nesten 1000 høydemeter med veldig flott nedkjøring, og vår erfaring er at det nesten alltid er mulig å finne veldig god snø her.
Denne turen er det også mulig å gå på egenhånd dersom man har litt erfaring, men ønsker man å sikre best mulig veivalg og en sikker tur så anbefaler vi dere å melde dere på en av de guidede turene dit. Vi starter salg av turer og kurs i januar.
GALDEBERG 2075 MOH
Krevende tur
Toppturutstyr eller fjellski anbefales
Beregn 6-8 timer på hele turen

 

 Start turen fra Eidsbugarden med å følge den stikkede løypa mot Gjendebu over Bygdin og opp i dalen ved Høystakka. Når man har passert Høystakka tar man av fra den stikkede løypa og skrår østover inn mellom Høystakka og Uksedalshøe. Her er det et par bekkeleier som må passeres. Dette pleier ikke å være noe problem vinterstid, men det er lettest å passere dem lengst opp mot Uksedalshøe. Etter å ha passert bekkeleiene begynner oppstigningen til selve Galdeberget. For å holde seg i skredsikkert terreng bør man holde seg til nord for høyden 1585. Følg flanken oppover til topps, vær obs på at det kan bygge seg opp store skavler langs kanten på toppen, så ikke gå for langt ut. Følg kanten nordover til terrenget vider seg ut igjen og følg høydedraget oppover til toppvarden.  Galdeberg kan by på en fantastisk utsikt over Jotunheimen, og selv om veien opp foregår på brede flanker og i trygge omgivelser vil selve topp punktet gi deg en fantastisk og luftig opplevelse.

Ønsker man en nedfart i trygge omgivelser og uten noen større skredfare, følger man samme vei ned igjen som den man gikk opp. Når man kommer til den stikkede løypa i dalen ved høystakka kan det lønne seg å krysse over den stikkede løypa slik at man kjører vestover i fjellsiden lengst mulig for å få kortest mulig strekning tilbake over Bygdin. Her er det et par fossefall som må passeres samt at dette terrenget kan være skredutsatt, så her må man se an forholdene på hver tur.

galdeberg-kart

galdeberg-2