Heftye Invitational

Foto: Bård Basberg

 

Konkurransen

Bli med på vinterens råeste helg i Jotunheimen når Sigurd Løvfall og Ole-Kristian Strøm inviterer til skikkelig fet skikjøring i fjellsidene på Eidsbugarden. Ved Bygdins vestre ende mellom Jotunheimens fjell og i pionerenes fotspor skal 40 utøvere konkurrere om heder og ære ved sagnomsuste Eidsbugarden. Utøverne er invitert på bakgrunn av prestasjoner utført i løpet av de siste 10 årene, dette gjør at vi vil få et bredt spekter i alder og vil således representere norsk frikjøring i moderne tid. For å få tilskuerplass under finalen i Heftye Invitational trenger du festivalpass. 

Festivalpass kommer for salg 30.januar

Tanken bak en invitational freeride var et ønske om å gjenskape noe av stemningen fra tidligere konkurranser som har betydd mye for oss sier Sigurd Løvfall. Han deltok i 2010 på Kick The Vik Eco Freeride i Sveits, en konkurranse hvor alle kjørerne går på feller fra togstasjonen og inn til en hytte. Der bor og kjører alle sammen i et par dager. Deltakerne dømmer hverandre, og det er fokus på samhold, hygge og vennskapelig konkurranse. Lofoten freeride hadde mye av det samme i årene 2011 og 2012. Alle kjørerne bodde sammen og det sosiale var like viktig som konkurransen.

Når vi nå er så heldige å kunne invitere 30 kjørere til et av landets flotteste fjellområdene, er det nettopp den sosiale skigleden som står i fokus. Vi har invitert ski og brettkjørere som har, eller den dag i dag inspirerer oss, enten pga rene skiferdigheter eller i lys av sine personligheter. I de fleste tilfeller er det begge deler. Dette strekker seg fra gamle ringrever, til unge lovende talenter. Felles for dem alle er deres smittsomme skiglede.

De 10 siste plassene vil bli delt ut på bakgrunn av en videokvalifisering. Her håper vi  ”gamlekara» graver godt i arkivet og smeller sammen en videosnutt med god, gammel og glad kjøring, slik at ungdommen får en real kamp om den beste videoen.