Kjørere Heftye Invitational

Foto: Emil Sollie

 

Kjørerne i frikjøringskonkurransen Heftye Invitational

Konkurransen vil bestå av 30 spesielt inviterte kjørere. Dette er kjørere som har imponert, inspirert og vist leken og raff kjøring gjennom de 10 siste årene.Her blir det en salig blanding av rutinerte konkurranse kjørere og nye fremtidshåp. De 10 siste plassene vil bli delt ut på bakgrunn av en videokvalifisering. Her håper vi  ”gamlekara» graver godt i arkivet og smeller sammen en videosnutt med god, gammel og glad kjøring, slik at ungdommen får en real kamp om den beste videoen.

5 Jenter, 5 Snowboard og 20 gutter har allerede fått den eksklusive invitasjonen i posten. Disse vil slippes fortløpende i ukene som kommer.

De siste ti kjørerne kan kvalifisere seg gjennom en videokonkurranse, og disse vil bli publisert når videokonkurransen er avgjort.

 

Snowboard Menn

David Magnusson var et kjent fjes blant verdenseliten i frikjøring på snowboard. Hen levde rockestjerne livet på Freeride World Tour og Big Mountain Pro Touren.

David satte til slutt inn nådestøtet mot kommunelegen i Hemsedal og byttet navn til Underland, for å gå undercover fra stjernestatusen som en av verdens beste frikjørere på Brett! Som nybakt far pakket han varebilen med kone og en 3 måneder gammel baby og kjørte til Alpeland for å følge World Touren!  Han har rasket med seg minst 5 første plasser fra Røldal og en haug andre norske konkurranser! David har også vist seg fram på film sammen med Kong Vinter crewet i sine yngre dager. Fyren innehar en relativt tørr humor og vil garantert være med å dra opp stemninga på kveldstid oppe på Garden! Faren for lettkledde dansemoves utover natta kan være relativt stor!

Watne er Ur-snowboarder og Aborist. Han kjørte massevis av konkurranser og gærne linjer back in the early 2000s og holder det fortsatt ekte på fjellet. Foruten å fly rundt i byen og kappe trær, lager Watnes Trepleie Østlandets beste julekort.

Ski Damer

I tillegg til å gjøre karriere som fremtidig stjerneadvokat tilhører Anne May undergrunns skikollektivet “Sunnmøre Homegirls” med hovedkvarter i Ålesund. Hun har flere år bak seg i Freeride World World Tour, og har en haug med seire fra Norgescupen i frikjøring. Hun har vært midtsidepike i både D2 og Fri Flyt gjentatte ganger og er en av verdens kvasseste kvinnelige frikjørere. Anne May hadde en litt uheldig landing under Freelinejam på stryn i våres, og måtte flys til Haukeland med knekk i tittsa. Sikre kilder (instagram) viser at dette ikke har lagt noen demper på skiformen i 2017, så vi holder en knapp på at Anne May lager show både med skisko og høye hæler på Eidsbugarden i april!.

Hedvig er kulekjøreren som tok frikjøringsmiljøet med storm under fjorårets Vågå Invitational. Hedvig har stått på pallen i en haug med FIS-renn og kjørte OL i sochi i 2014. Hedvig reiser verden rundt med skibag og du kan følge hun på hedvigwessel.blogg.no, hvor hun som andre twintip-stjerner vlogger om livet med lifestyle sponsorer og vill skikjøring. Vi gleder oss veldig til å se hva Hedvig finner på i fjellsidene rundt Eidsbugarden.

Ski Menn

Carl er akkurat konfirmert, men er i ferd med å forbigå sin læremester, legenden Fredrik Luytkis. Når Carl Peder ikke skulker skolen, brenner han opp internett med webserien sin “Generasjon Freeride”, som du kan se her: www.fftv.no/tag/generasjonfreeride. Carl Peder samler kun på førsteplasser og har en drøss medaljer fra Junior Freeride og andre barneskirenn. Nå kommer han til Eidsbugarden for å sette gamlingene på plass, og det blir garantert show. PS; Hvis du møter en lyslugga bærumskid i baren som spør om du kan kjøpe øl til han, så er det mest sannsynligvis Carl Peder.

Denne mannen trenger vel knapt noen introduksjon.

Råtassen fra Vågå avspaserer fra tilværelsen i Freeride Worldtour for å dra til Eidsbugarden for å vise hvorfor han blir kalt “backflip-kongen”. Dennis tar straks steget inn i de tusen hjem med dokumentaren “Dennis Heedless Risvoll”, så her er det bare å kvesse autograf-pennen. Foruten å være en av verdens desidert beste frikjørere er Dennis også en særdeles hyggelig gutt (til tross for at han går med lue inne). Dennis er også kjent for å dra opp stemninga på fest dersom praten skulle gå litt tregt. Du kan følge Dennis sin oppvarmingen til Heftye Invitational her: www.dennisrisvoll.com

Karl kommer fra kongsberg, men er grei for det. Karl revolusjonerte frikjøring i Norge da han tok triks med seg fra kongsberg-parken og ut til Svartholten. Han kjører på de samme landslagene som sin partner in crime Loftsgaarden, men er også med i det noe mer anerkjente Field-Landslaget. Muggerud har en drøss med sexy film-parts og figurer i så å si hver eneste utgave av Fri Flyt. Sammen med Loftsgaarden har han nylig vært å tjuvtrent til Heftye Invitational i Trumpistan.

Simon Rød gikk i 2016 inn i de voksnes rekker og stilte til start i RFC som førstereisgutt i senior-klassen. Der gjorde han rent bord og ble beste nordmann. Han dro også med seg sammenalgtseiren i Norgescup`n hjem til Sveio. Vil du bli svett i henda kan du sjekke ut runnet hans fra RFC 2016 her: https://www.friflyt.no/Ski/Her-kjoerer-Simon-Roed-19-sitt-livs-run-i-RFC
Det er ikke rart vi er spent på hva Simon kommer til å finne på Eidsbugarden!?

Sondre har en drøss med førsteplasser fra Norgescup i frikjøring og skrev historie i 2015 som den siste vinneren av telemarkklassen i NFC. Nå har Sondre har festa hælen og grodd bart for å kompensere for den tapte manndommen som følger med slikt karaktersvikt. Sondre er medlem i Sogndal Riotsquad, pipelandslaget, Kvåle baudelaug og har i vinter filma ladet opp til Heftye Invitational med å filme bængers for Fimbul i Trumpistan. Nå kommer han til Eidsbugarden for å vise at han kan stompe klipper uten telemarknedslag.

 

Svein Olav Lien lever både av og for skikjøring, og det er vel få som har flere skidager enn han i året. Som hovedtrener på skilinja på hovden skigymnas stomper Svein Olav park 8-4 før han drar hjem til garden i Grungedal for å shredde på egenhånd. Svein Olav debuterte på det store lerret i 2013 i doku-filmen “Freeriders”, og omtales av sikre kilder som Norges mest undervurderte frikjører: https://www.friflyt.no/Ski/Norges-mest-undervurderte-frikjoerer2. Foruten å være svingod på ski er Svein Olav verdens hyggeligste fyr og vi gleder oss veldig til å få han til Eidsbugarden i april!

 Video Kvalik