Testløp 7 Tindar
09.07.16

Testløp 7 Tindar
09.07.16

Heftey Opplevelser og Eidsbugarden Hotell har hatt tanker om å arrangere et fjelløp i fjellheimen rundt idylliske Bygdin og Eidsbugarden i flere år. Det har vært arrangert noen prøveløp tidligere. I år arrangerte vi en offisiell testutgave av konseptet vi har sett for oss for toppturløpet 9.juli. Dette var for å høste erfaringer og få tilbakemeldinger fra deltakerne på hva de synes om konseptet.

Tanken er at løpere skal bestige 7 toppe i nærområdet rundt hotellet på raskest mulig tid. Det vil bli opp til hver enkelt løper i hvilken rekkefølge toppene skal taes. Løpet skiller seg derfor ut fra andre løp ved at det her ikke er noen fast løype deltagerne må følge. Eneste kravet er at man stempler inn på hver enekelt topp.

Velger man å ta den korteste veien mellom hver topp, blir distansen på rundt 22 km med ca. 1.700 høydemeter som må bestiges. Toppene er ikke lengre unna hverandre at man i klarvær ser neste topp, så det stilles ikke veldig store krav til kunnskap om orientering. Skulle det imidlertid bli dårlig vær og dårlig sikt, vil være en fordel å kunne lese kart og orientere seg litt. Neste år planlegger vi også å holde et lite orienterings- og kartkurs fredagen før løpet, så dersom du ikke har noe kjennskap til kart, er det fortsatt håp.

Det var åtte svært forskjellige løpere som stod klare på startstreken, noe som var helt perfekt for å få tilbakemeldinger fra ulike typer løpere på årets løp.

Per Christian Sjøli som kanskje er mest kjent i sykkelmiljøet, fikk god bruk for sine styrke som bakkeklatrer og tok teten ut fra start. Det var lenge tett mellom han og Tommy Støa, men Per Christian Sjøli trakk det lengste strået, og kanskje det beste løypevalget og vant på tiden 3:43, noe som var ny løyperekord.

I kvinneklassen leverte Julie Bingen et veldig sterkt løp. Hun har løpt halvmaraton i Birkebeinerløpet på en tid rundt 1:40, og fullførte Toppturløpet 7 Tindar med en flott spurt på tiden 4:46, noe som er ny løyperekord for kvinner.

Det var veldig morro å følge med på målgangen, for alle testløperne som deltok, kom i mål med smil nesten helt opp til ørene. Alle var veldig godt fornøyd med egen innsats, og etter en dusj og litt mat, var alle enige om at dette var noe de ville prøve seg på igjen. For dette var gøy!

Vi har nå tatt med seg tilbakemeldingene fra løperne som deltok på testløpet, og skal spikre sammen et godt program for løpere som liker å løpe i fjellet til neste år. Løpet vil bli arrangert lørdag den 8. juli 2017, men vi legger opp til et spennende program også utenom selve løpet. Det vil bli et lite kart- og kompasskurs på fredagen for løpere som er usikker på å lese kart, og kanskje blir det et foredrag som relaterer seg til trening eller fjelløping.

Liker du å løpe i fjellet, så er det altså bare å holde av helgen 6.- 9. juli 2017 allerede nå.

Video fra testløpet i 2016