Basecamp Eidsbugarden

Basecamp Eidsbugarden

17 – 21 juli 2016, i dagene før Vinjerock festivalen, arrangerte vi også i år Basecamp Eidsbugarden. Campen er et tilbud til unge mennesker som liker seg i fjellheimen sommerstid, enten de skal på Vinjerock festivalen eller ikke. Som deltaker på campen kan du enten bo komfortabelt på Eidsbugarden hotell, du kan overnatte på turistforeningshytta Fondsbu, eller du kan sove i ditt eget telt.

Også dette året hadde vi mange glade deltakere og et fullspekket program.

Søndag kveld startet vi campen med beskrivelse av turer og aktiviteter deltakerne kunne kose seg med under campen. Enten på egenhånd eller i regi av våre dyktige guider og kursholdere.  I år var det overraskende nok flest av det mannlige kjønn på campen, og det synes vi selvsagt var ekstra hyggelig. At omkring 15 karer stilte på morgenyoga kl. 09 mandag morgen kom allikevel som en overraskelse på både oss og yogainstruktøren. Var det bildene av instruktøren som trakk gutta tro? Ikke vet vi, men vi vet i alle fall at de storkoste seg på yoga, og det gjorde instruktøren også.

Vi hadde guidede turer til både Falketind, Uranostind og Slettmarkspiggen. Noen av gruppene var heldigere med været enn andre, men alle gruppene kom seg til topps hver dag, og hadde fantastiske turopplevelser uansett vær.

Tirsdag ettermiddag arrangerte vi partycruise med den historiske båten Bithorn på Bygdin. Bitihorn var pyntet til fest og klar for sjørovertokt. Været var ikke helt på vår side, men det var allikevel ingenting å si på stemningen når DJ Storegut snurret plater og ølen skummet.  Partycruiset ble etterfulgt av klassikeren «fjellbingo» og som vanlig skapte dette enormt engasjement og høy stemning. Etter bingoen var det klart for årets overraskelse i «Bar Heftye» og i år hadde Vinjerock invitert Erlend Ropstad til å holde konsert for oss. God stemning i fjellheimen.

Onsdag var det som vanlig festmiddag i spisesalen, med et utvalg av fire lekre og lokalbaserte retter. Deltakerne koste seg stort med god middag etter mange dager med tur og sosialt samvær. Etter middagen var det igjen klart for konsert i Bar Heftye, og denne gangen var det Jack Stillwater som spilte opp til dans. Stemningen steg til store høyder i løpet av konserten og når Dj Storegut igjen var klar for å snurre plater etter konserten var det vel knapt en dansefot som ikke beveget seg rundt på gulvet.

Alt i alt må vi si oss meget fornøyd med årets Basecamp Eidsbugarden sommer, og ønsker alle nye og gamle deltakere velkommen igjen til neste år. Campen vil arrangeres 16 – 20 juli 2017.

Topp stemning i Bar Heftye under Basecamp Eidsbugarden