Julekalender luke 12 – Dagskurs skred

Julekalender luke 12 – Dagskurs skred

Under Heftye’s Basecamp er vi så heldige at vi også i år har fått med oss Rolf Bergstrøm til å holde skredkurs.

Rolf er en meget erfaren fjellmann.  Han har vært student ved Norges Høgfjellsskole i Hemsedal og  jobbet i 33 år med kurs i vinterfjellet. De siste 12 årene har han jobbet heltid med vinterkurs, og da mest skredkurs. Han er medlem av NORTIND,Norske Tindevegledere. Han er også medlem av Norske Redningshunder, og har vært godkjent hundefører i 10 år.

Under Bascampen vil vi legge opp til dagskurs i skred. Dette er obligatorisk kunnskap for alle som skal ferdes i vinterfjellet, og vi anbefaler derfor alle som har anledning til å melde seg på dette kurset. I løpet av dagen vil kurset ta for seg sikre veivalg, måling av bratthet, snøkjennskap, stabilitetstester og kameratredning. Kurset vil foregå i området rundt Eidsbugarden og vil basere seg på praktiske øvelser i løpet av en tur i området.

Påmeldingen til alle våre kurs og guidede turer starter i januar.