Julekalender luke 21 – Langeskavltind

Julekalender luke 21 – Langeskavltind

På grunn av en rekke juleforberedelser for oss i Heftye Opplevelser så ble det rett og slett ikke tid til å lage luke 20 i går, men i dag er vi tilbake med spennende info.

Det finnes mange fantastisk fine turer i området rundt Eidsbugarden. En av turene er Langeskavltind. Denne turen vil det være mulig å gå med guide under både Basecampen og Invitational, så vil du sikre deg den beste snøen og den fineste nedfarten, så sikrer du deg en guidet tur til denne toppen.

Her er en beskrivelse av turen fra Turapp Jotunheimen:

Turen byr på magisk utsikt omtrent hele veien og en flott og variert nedkjøring.
Langeskavltind er et flott turmål enten man vil gå på fjellski eller med toppturutstyr.

Du starter på Eidsbugarden og følger den stikka løypa mot Skogadalsbøen opp langs Sløtabekken. Når du kommer til Sløtatjernet på toppen av bakkene, tar du av fra den stikka løypa og går over vannet mot Langeskavltind. Den enkleste adkomsten opp på eggen er den første renna ned fra høgre etter at tjednet er passert. Vel oppe på eggen er det bare å følge høydedraget mot selve tinden. Dette er en flott marsj med Mjølkedalsbreen og Uranosbreen på hver sin side av eggen. På selve toppunktet er det bare å ta inn over seg den mektige nærheten til kjente topper som Uranostind og Sagi.

Det finnes en rekke mulige nedfarter fra Langeskavltind. På østsiden av eggen finnes flere trygge og morsomme nedfarter hele veien langs eggen. Ønsker du mest mulig utsikt og minst mulig trasking, velger du samme vei ned som du kom opp. Det er også mulig å velge nedfarter på vestsiden av eggen mot Mjølkedalen. Disse nedfartene ligger i bratt og ofte skredutsatt terreng, og du skal derfor være bevisst på skredfare og veivalg dersom du velger en av disse rutene.

Turen er værutsatt og bør derfor legges til dager med lite vind og høyt skydekke