Fra Jord til Bord

Fra Jord til Bord arrangeres på Rondablikk hotell høst og vinter,  og er samarbeidsprosjekt mellom Heftye Opplevelser og kokken Tom Bang.

Tenk deg at året er 1850. Det er høst. Tid for å høste. For å sanke. Snart kommer den kalde tiden. Vi må utnytte alle tilgjengelige ressurser. Vi må bruke hele dyret i vår matauk. Det vi ikke trenger umiddelbart må spares, rasjoneres og skal konsumeres gjennom vinteren. Vi må holde oss varme. Vi må ha ild. Vi må ha ved, og den veden skal varme oss mange ganger…

Over tre dager er målet å gi deltakerne minneverdige opplevelser, sosialt samvær med nye bekjentskaper, ny læring om tradisjoner og historie knyttet til mat og matlaging – slik livet på fjellet var før elektrisiteten og moderne hjelpemidler tok over.

Deltakerne skal både ta del i og føle på kroppen hvordan hverdagen var for godt over 150 år siden. Hva man spiste og hvordan man tilberedte maten og ikke minst hvordan man ivaretok alle råvarer. Dette er altså en aktiv helg både for arrangører og gjester, hvor de fleste aktivitetene foregår ute i naturen.

Er du nysgjerrig på hvordan en kokegrop egentlig fungerer, hvordan man kan grave kjøtt på kun kort tid eller hvordan man lett kan konservere mat også i dag? Og vet du egentlig hvor stor del av et dyr du kan bruke i matlaging?
Svarene får du sammen med oss i fra Jord til Bord.

Komplett program, billettkjøp og priser kommer når det nærmer seg neste samling.

 

fra-jord-til-bord-1      fra-jord-til-bord-3       fra-jord-til-bord-2

 

Legg igjen en kommentar

Din e-postadresse vil ikke bli publisert. Obligatoriske felt er merket med *