Heftye Opplevelser

Heftye Opplevelser – Veien til unike friluftsopplevelser

Thomas Johannesen Heftye (1822-1886) er et sentralt navn i historien til både Eidsbugarden og Turistforeningen, men også til Oslomarka. Han var finansmann i Christiania og kjøpte fra 1850-årene av skogområder i Østmarka og Nordmarka og la forholdene til rette for byborgernes bruk av skogen i fritiden.

Hans hjerte var særlig kyttet til Jotunheimen.

Thomas Heftye fikk pant i Eidsbugarden i Jotunheimen, hytta som ble brukt av dikteren Aasmund Olavsson Vinje og kretsen rundt han. Senere overtok han 3/4 av hytta og kjøpte store fjellområder rundt. Heftye tok initiativet til, og var på stiftelsen av Den Norske Turistforening i 1868, og var foreningens første formann. Han satt som formann til sin død.

Eidsbugarden og Jotunheimen spiller også en sentral rolle i stiftelsen av Heftye Opplevelser. Etter å ha drevet og jobbet på Eidsbugarden hotell noen år, bestemte vi oss for å skape en bedrift som fokuserer på at flere skal få oppleve alt det fantastiske den norske naturen har å by på. Vi ønsker å gi deg eller din bedrift en unik friluftsopplevelse du aldri kommer til å glemme. Vi har latt oss inspirere av Heftye og hans slagord: » Lad os gjøre det let slig at rigtige mange kan komme og se, hvad der er stort og vakkert i vort land!»